Header Image


Sesiuni de training

Selectati judetul:

Alba Hunedoara Sibiu Brasov Mures Harghita Cluj Maramures Satu-Mare Salaj Bistrita - Nasaud Covasna Bihor Arad Timis Caras-Severin Mehedinti Dolj Olt Teleorman Giurgiu Calarasi Ialomita Tulcea Constanta Gorj Valcea Arges Dambovita Prahova Buzau Braila Vrancea Bacau Vaslui Galati Suceava Botosani Neamt Iasi Bucuresti & Ilfov

 

Ateliere de formare pentru asistenti sociali de la nivelul autoritatilor locale

 

Sesiuni de training pentru grupuri profesionale

 

Cele 100 de sesiuni de formare au reunit reprezentanti ai principalelor institutii implicate in protectia copilului (cadre medicale, asistenti sociali, profesori, magistrati, politisti si preoti).

Sesiunile de formare au avut ca obiectiv principal sa ofere participantilor o mai buna cunoastere a legii privind Protectia si promovarea drepturilor copilului, precum si prezentarea de exemple de buna practica. Cei implicati in protectia copilului trebuie sa cunoasca atat spiritul, cat si litera noii legi sis a dobandeasca o mai buna intelegere a rolurilor ce le revin. Aceasta contribuie la ameliorarea calitatii serviciilor de protectie si ingrijire a copiilor.

Principalele teme discutate au fost drepturile copilului, separarea copilului de parintii sai, protectia contra abuzului si exploatarii si masurile de protectie speciala. Sesiunile de formare au fost concepute in mod interactiv, cu accent pe exercitii practice, studii de caz si materiale video de formare cu exemple de buna practica.

Fiecare atelier a fost sustinut de o echipa de doi formatori romani cu experienta in domeniul drepturilor copilului, conform unui manual dezvoltat impreuna cu experti internationali.

Atelierele au avut o durata de cate doua zile si s-au desfasurat in urmatoarele locatii regionale: Bucuresti , Cluj, Constanta , Craiova , Iasi si Timisoara . Ele au avut loc in perioada 29 august - 28 octombrie 2005. In fiecare locatie s-au derulat intre 15 si 17 ateliere succesive. .

Sesiunile de formare au reunit 1768 de participanti, dupa cum urmeaza: 465 asistenti sociali, 467 reprezentanti din domeniul educatiei, 229 cadre medicale, 270 magistrati, 235 politisit, 102 reprezentanti ai bisericii. Ele au fost sustinute de un numar total de 18 formatori formani, in cadrul centrelor regionale de formare coordonate de Institutul National de Administratie. Din fiecare judet, numarul de reprezentanti a variat intre 17 si 90, cu 146 participanti pentru Bucuresti . Nivelul de satisfactie inregistrat din partea participantilor a atins valoarea maxima in proportie de peste 70%.

Participantii au fost invitati de asemenea la o serie de ateliere aditionale de o zi, pentru analizarea rezultatelor in activitatea lor profesionala si pentru discutii cu privire la principalele probleme identificate in cadrul atelierelor initiale si practica subsecventa.

Seminariile aditionale de o zi au loc in perioada noiembrie 2005 - ianuarie 2006, conform planificarii.

O serie de 86 de ateliere specifice au fost organizate de asemenea pentru asistentii sociali de la nivel judetean si loca, reunind peste 2600 participanti, si avand ca obiectiv principal clarificarea rolurilor si responsabilitatilor respective si dezvoltarea de metodologii comune de lucru intre nivelul local si cel judetean. A ceste ateliere au fost organizate in cadrul celor 42 de DGASCPC-uri, intre septembrie-octombrie 2005.

 

 

English version

designed by Webdesigner.ro