Header Image


Articole din media

Presa Internationala

Adolescenti care si-au gasit in sfirsit un "acasa". Orfanii din Romania beneficiaza de pe urma reformelor din domeniul protectiei sociale care ar putea fi exportate, Sunday Times, Bob Graham, 5 februarie, 2006 (articol disponibil numai in limba engleza)

Lupta mea, de JK Rowling. Scriitoarea dezvaluie cum frica ei cea mai profunda a dus la campania de salvare a copiilor tinuti in custi din Europa de Est, Sunday Times, 5 februarie, 2006 (articol disponibil numai in limba engleza)

JK Rowling: Lupta pentru salvarea copiilor tinuti in custi. JK Rowling, una dintre cele mai faimoase scriitoare din lume, scrie despre campania pe care a initiat-o de salvare a copiilor tinuti in custi in spitalele de boli nervoase din Europa de Est, Sunday Times, 5 februarie, 2006 (articol disponibil numai in limba engleza)

Romania se mandreste cu povestea de succes a sistemului de protectie a copilului. Controversatul moratoriu asupra adopiilor internationale pune capat traficului de copii dar incinge lobby-ul din Statele Unite
The Guardian, 3 decembrie 2005 (articol disponibil numai in limba engleza)

"Orfelinatele - cerc vicios"
Lucy Cooper, Sofia Echo (Bulgaria), 14 noiembrie 2005

"Romania is helping poor mothers keep their infants out of state child care institutions"
New York Times, 25 Septembrie, 2005

"In urma inchiderii orfelinatelor de de tip vechi, Romania mizeaza pe solutiile alternative de tip familial, precum si pe dezvoltarea centrelor de formare profesionala pentru tinerii de peste 16 ani care au fost "institutionalizati" cea mai mare parte a vietii. Desi mijloacele financiare nu sunt inca suficiente, au fost facute progrese considerabile in domeniul protectiei copilului, solutia plasamentului familial fiind evident una de succes"
Agentia France Presse pentru Romania , 22 Septembrie 2005

"Romania a facut progrese impresionante in ceea ce priveste protectia copilului, dar mai are drum de parcurs pentru a atinge standardele cerute de Uniunea Europeana"
BBC, 9 Iulie, 2005

Presa Romaneasca

Adoptiile: lobby britanic impotriva lobby-ului American
Rupert Wolfe Murray, Cotidianul, 10 decembrie 2005

Elevii botosãneni ne reprezintã la concursul scolar Drepturile copiilor sunt lege, parte a campaniei de educatie privind drepturile copilului finantata de Uniunea Europeana prin Phare si Guvernul Romaniei
Jurnalul botosenenilor, Botosani, 29 noiembrie 2005

"Drepturile copilului sunt lege!". Sub aceasta deviza, Centrul Ecumenic din Iasi a gãzduit o intilnire organizatã de Autoritatea Nationalã pentru Protectia Drepturilor Copilului, la care au luat parte purtãtorii de cuvânt ai directiilor generale din zona Moldovei si ziaristi din judetele respective,
Adevarul de Vaslui, 25 octombrie 2005

"Protectia copilului, Europa si ziaristii: Saracie cu staif". Obiectivul seminarului organizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului la care au fost invitati reprezentanti ai presei locale si delegati ai departamentelor pentru protectia copilului a fost atins: o mai buna comunicare intre cele doua parti.
Viata Libera, 25 octombrie, 2005

"Razboi" intre presa si reprezentantii Protectiei Copilului. Ca parte a unui proiect denumit "Drepturile copiilor sint lege", reunirea presei din judetele Constanta, Galati, Braila, Buzau, Tulcea si Vrancea alaturi de reprezentantii DGASPC-urilor a avut rolul de a determina o comunicare optima intre cele doua "tabere"
Ziarul de Focsani, 24 octombrie 2005

La intilnirea de la Iasi organizata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului intre reprezentanti ai presei si delegati ai directiilor pentru protectia copilului in scopul de a imbunatati comunicarea intre cele doua institutii, spiritele au fost destul de incinse. Acuzatiile nu au lipsit de ambele parti.
Ziua de Iasi, 23 octombrie 2005

"Declaratia Baronesei Nicholson cu privire la succesul reformei din sistemul de protectie a copilului din Romania" Ziua, 15 Septembrie, 2005

"Politistii invata sa apere copiii"
Obiectiv, Editia de Vaslui, 21 Septembrie, 2005

"Ateliere de formare a specialistilor în domeniul protectiei copilului"
24 ore muresene, 22 Septembrie, 2005

 

 

 

English version

designed by Webdesigner.ro