Header Image

Aceasta sectiune din site se adreseaza acelor grupuri profesionale care lucreaza cu copiii - asistenti sociali, profesori, doctori, politisti si judecatori. Este o prioritate nationala ca aceste grupuri profesionale sa lucreze împreuna pentru aplicarea legii drepturilor copilului si sa înteleaga spiritul acestei legi.

Cu toate ca în principiu drepturile copilului sunt foarte simple si responsabilitatea principala este a parintilor, a membrilor familiei si a comunitatilor locale, aplicarea legii drepturilor copilului se poate dovedi a fi foarte complexa si necesita un inalt grad de cooperare si parteneriat între grupurile profesionale, precum si cunostinte de baza despre drepturile copilului.

Grupurile profesionale cum ar fi profesorii, preotii si asistentii medicali sunt în contact permanent cu copiii si pot semnala cazuri de abuz sau neglijenta, politiei sau directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului. Politia, asistentii sociali sau chiar judecatorii se implica apoi în gasirea unei solutii în conformitate cu interesul superior al copilului, ceea ce presupune un nivel ridicat de colaborare si încredere reciproca între grupurile profesionale

 


Info:

Planificarea viitoarelor ateliere de formare pentru grupuri profesionale

Materialele video folosite pot fi solicitate prin fax la numarul 021-2317756 sau prin email la office@childrights.ro

 

 

 

English version

designed by Webdesigner.ro