Header Image


Linia telefonica gratuita pentru protectia copilului
0800-8-200-200

(sponsorizata de Romtelecom)

Sprijin si consiliere pentru parinti si copii

Aveti o problema? Aveti nevoie de un sfat? Nu ezitati sa ne contactati!

Suntem la dispozitia dumneavoastra!

Linia verde pentru protectia copilului ( 0800-8-200-200 ) si-a inceput activitatea in anul 2001, odata cu lansarea Campaniei Publice de Constientizare privind Prevenirea Abandonului si Institutionalizarii Copiilor din Romania "Casa de copii nu e acasa".

Linia verde pentru protectia copilului ( 0800-8-200-200 ) este un serviciu telefonic gratuit de informare si consiliere, specializat pe domeniul protectiei copilului si a familiei, iar s olicitarile apelantilor sunt preluate de catre personalul specializat al Liniei verzi, format din psihologi, asistenti sociali si juristi.

Cele mai multe apeluri au venit de la potentiali beneficiari care fie au solicitat sprijin pentru cresterea copiilor lor, fie au solicitat informatii si consiliere juridica cu privire la procedura necesara adoptiei nationale sau asistentei maternale. Toate cazurile inregistrate de Linia verde sunt transmise lunar Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, unde sunt preluate si verificate de catre responsabili din cadrul serviciilor specializate.

 

 

 

 

 

English version

designed by Webdesigner.ro